perjantai 11. tammikuuta 2008

TSAU agi 10.1.2008

Tsaukkilassa torstai treenit.

Taaskaan en ole kerinnyt tekemään mitään suunnitelmia. Mutta treeni meni näin: Aluksi otin Veetin kanssa toisella kentällä rengasta ja A:n ylösmeno kontaktia. Omalla kentällä otettiin sellainen suora missä oli kaksi hyppyä rengas ja pöytä. Kolmannella harjoituskerralla otimme hyppy neliössä kaikki helppoja käännöksiä (eli ei valsseja eikä muita vaikeita) ja yhdistin siihen vielä yhden putken joka oli siinä ihan vieressä mutkalla.

Rengas sujui todella hyvin. Otin sitä ihan yksikseni ja näytin vaan nannalla Veetille mihin sen täytyy mennä ja hyvin poika muisti edelliseltä kerralta että tuosta renkaan läpi täytyy mennä. Veeti hyppäsi hienosti renkaan ja vaikka vaihteli puolta ja suuntaa niin se ei haitannut. Jouduin kuitenkin olemaan tosi lähellä, mutta se on pikku seikka kun tämä oli vasta toinen kerta kun otimme rengasta.
A:n ylösmeno kontakti oli hiukan hukassa, kun ei olla pitkään aikaan otettu MITÄÄN ylösmeno kontaktia. Hetken aikaa siinä muisteltiin että kuinkas se nyt olikaan ja kummasti se vaan alkoi sieltä löytyä. Täytyneen alkaa ottamaan tuota ylösmeno kontaktia joka kerta kun ollaan treeneissä, niin josko se sitten alkaisi iskostua tuon karva-apinan (rakkaalla lapsella on monta nimeä =)) päähän.
Tuo suora tehtiin niin että palkitsin kahden ensimmäisen hypyn jälkeen ja sitten jatkoimme renkaan ja pöydän yhdessä. Tämä meni oikein hyvin ja rengas ja pöytäkin onnistuivat heti ensimmäisellä kerralla. Olin oikein tyytyväinen!
Tuossa neliössä tehtiin käännös vasemmalle, käännös oikealle, sitten tehtiin niin että mentiin suoraan kaksi hyppyä ja sitten se 270 asteen käännös ja hypättiin yksi hyppy ja koska Veeti näytti siltä että olisi voinut hypätä sen neljännenkin hypyn mikä oli suoraan edessä tuon kolmannen esteen jälkeen, niin otimme saman homma uudestaan ja menimme sen neljännenkin. Tämän jälkeen pyörittelin Veetiä vielä hetken siihen mutka putkeen ja yhdistin siihen muutaman hypyn mitä siinä sattui olemaan lähellä.
Tosi hyvin meni. Olin todella yllättynyt että Veeti ei kauheasti haahuillut vaan ihan oikeasti seurasi minun tekemisiä ja teki käskyjen mukaan. Okei ensimmäisellä kerralla, kun tethiin tuo 270 asteen käännös, niin Veeti meni yhdelle esteelle, mikä oli hiukan kauempana kakkos esteen jälkeen ja 90 asteen kulmassa kakkos esteeseen nähden ja rima maksi korkeudessa. Tosin Veeti ei hypännyt sitä vaan meni ali, mutta näytti siltä että oli aikeissa hypätä sen, mutta hannas koska rima oli niin korkealla. Olisikohan nyt niin että Veeti alkaa pikku hiljaa itse lukemaan rataa...?

Veetillä oli jälleen hyvä fiilis ainakin minun mielestä ja yritin pitää sitä yllä koko ajan just juoksemalla joka paikkaa ja ”härnäämällä” Veetiä. Tuosta renkaasta olin todella yllättynyt että se meni noinkin hyvin kun ei olla kuin kerran aikaisemmin otettu.

Nuo mutkat hidastavat selvästi vauhtia ja täytyykin varmaan siinä ohella pitää edelleen ne suorat sen namipurkin kanssa, koska ne selvästi kasvattavat sitä vauhtia.

Veeti oli koko ajan oma itsensä, paitsi siellä kentällä se tuntui olevan erityisen innokas. Veeti on alkanut leikkimään todella hyvin myös hallissa, ja olen todella tyytyväinen siihen. Nyt voin käyttää sitä leikkimistä aina harjoitusten välissä vireen pitämiseksi, tosin alkaa tuntua siltä että Veeti pitää huolen siitä vireestä ihan itse. Se nimittäin raivoaa ja hyökkii kentälle päin kun joku muu menee siellä! Eilen ei ehkä niin paljoon kun rauhoittelin sitä.

Ei kommentteja: