tiistai 27. marraskuuta 2007

Agihidastelua (ei voi kutsua vielä agiliidoksi) viime torstaina

Tsaukkilassa oltiin toista kertaa ja eka harjoitus oli yksi hyppy kutsumalla ja ajattelin että käytän Mikan vinkkiä hyväksi ja käyttää palloa palkkana jotta palkkaan koiran itsestäni poispäin. Veeti hyppäsi tosi nätisti ja lähti aina pallon perään kun heitin sen, mutta se ei kovin kauan jaksanut pallon kanssa leikkiä vaan alkoi haistella kenttää. Ja vaikka kuinka yritin saada sen leikkimään, niin ei…

Seuraava harjoitus oli kuja kepit ja siinä tehtiin niin että laitettiin näkyvä kuppi pari metriä keppien lopusta ja sinne nannaa. Kuja oli noin puoli metriä leveä. Pidin itse Veetiä kiinni ja kun päästin irti, hoin vain käskyä ”kepit” ja juoksin milloin miltäkin puolelta perään. Tämä harjoitus meni hyvin ja Veetillä oli hyvä vauhti.


Täytyy vaan käyttää sitä nannaa ja kuppia enemmän. Leikkiä täytyy myös harjoitella hallissa. Voisi kokeilla niin, että jättää koiran yksikseen seisoskelee kentän reunalle ja seurailemaan tilannetta ja kun on sen vuoro, hetsaa vähän niin ettei se pääse lelun luo ja sitten vasta ottaa sen mukaan harjoitukseen…

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Hyvä että vinkeistä oli jotain apua :) Eli tarkoittamani koulutuksen teema oli eteneminen (ei leikkiminen). Saalista todellakin vaihdellaan eli ruokakuppi, pallo, patukka ym aina tilanteen mukaan. Tuossa pallo koulutuksessa pallosta ei ole mitään hyötyä jos Veetin motivaatio "saaliiseen" eli palloon katoaa. Silloin ollaan otettu pallosaalistusta liikaa tai Veeti ei ole ehdollistunut palloon vielä tarpeeksi voimakkaasti eli pallo-nami-pallo-nami jne. Johan alkaa pallokin saaliina kiinnostamaan, kun sen jälkeen saa kunnon palkan (Veetin mielestä ihana syötävä nami):) Mutta kannattaa ahneelle koiralle todellakin käyttää huom. kaikilla esteillä tuota ruokakuppi/ nami saalistusta itsestä pois päin eli viedään valmiiksi esteiden taakse ja sitten hokemista mene, mene ja näin se oppii menemään/ etenemään itsenäisesti esteet suorittaen saaliin luo. Sen verran vielä, että etene pienin askelin ja jos Veeti näyttää vähääkään kyllästymisen merkkejä, niin pidä heti hihnalenkki tauko. Kellota treenaamisen aika esteillä ja siinä ei saa yhdellä toistokerralla mennä kauempaa kuin 2-3 min. Sitten tauko 10 min-2min toistoja-10 min tauko-2 min toistoja-10 min tauko-jos koira jaksaa vielä 2 min toistoja-LOPPU.

Pitäkää kentällä hauskaa ja käytä mielikuvitusta, turha suorittaminen suorittamisen pakosta pois mielestä ja pitäkää hauskaa :). Tsemppiä seuraavaan kertaan!

T: Mika