sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Oikein agi viikko!

Meidän Tassuissa pidettävät treenit on nyt sitten siirretty tiistaille. Syy siihen on se että kouluttaja on päässyt harjoitus rinkiin Tsaulle, johon on pitkään halunnut ja tämä rinki kokoontuu aina torstaisin klo 17-18.30, kun entiset treenit oli torstaisin klo 16.30-18.30.

Tiistai treenit oli Peten pitämät, ja ensin kokeiltiin vähän jotain ohjattua, mutta Veeti oli jotenkin vaisu. No sitten kokeiltiin sellaista että minä juoksentelen pitkin kenttää ja yritän saada Veetin suorittamaan edes jotain esteitä ihan satunnaisesti. Tämäkään ei onnisutnut. Sitten kokeiltiin vielä niin että edelleen juoksentelen pitkin kenttää, mutta samalla hyppelin itse niitä esteitä ja koira perässä. Tämä onnistui paremmin ja Veeti alkoi rentoutua ja vapautua. Jätimme treenin siihen kun oli hauskaa.

Keskiviikkona oli sitten agi palaveri Tsaukkilassa. Nimittäin allekirjoittanut itsekkin pääsi tuohon samaiseen harjoittelu rinkiin mihin koutsikin. Tosiaan palaverissa parannettiin maailmaa ja nimenomaan agimaailmaa. Koirat koulutettiin myös oikein perusteellisesti ja vietettiin grilli-iltoja, kisa matkoja ja asetettiin omia tavotteita. Tämä oli hauskaa ja odotankin innolla mitä tämä porukka vielä ammentaa koiristaan ja muista hörhötyksistä. Rinkiin kuuluu myös toinen auspai, mikä oli mukava yllätys!

Taidan jättää tuon tokon/tottiksen vähäksi aikaa pois kokonaan, jotta saan tuohon koiraan hiukan varmuutta tuolla agi kentillä. Kun tuntuu, ettei se irtoa ollenkaan kun ohjailen sitä siellä eli varmaan joku parin kuukauden tauko noissa tottis hommissa, Eli teema viikot jää pois ainakin tokon ja tottiksen osalta. Agia voidaan harjotella kotosalla edelleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Nyt kannattaa Veetiä ehdollistaa "syttymään" agikentälle ja - esteisiin, pitäkää hauskaa, "ei"-sana on kielletty tässä vaiheessa koulutusta :)!
Ottakaa teemaksi ja tavoitteeksi Veetille itsenäinen (aluksi suora)eteneminen kentällä/ kotona. Ehdollista ETEEN-käskyä esim. siivekkeiden välistä rima alhaalla ensin yksi este, sitten toinen peräkkäin jne. Sen jälkeen esteitä vaihdellen, pienin askelin eteenpäin ja palkitaan vain innostuneesta suorituksesta. Älä puutu virheisiin - anna Veetille vapauksia - palkitse leluilla, kehuilla (ole innostava), ruualla ym. Veetin mielestä tarpeeksi motivoivalla palkinnolla, mitä vaan ikinä keksitkin - muista lyhyet toistot ja tarpeeksi pitkä tauko palautumiseen (korkeintaan 2 min toistoja, 10 min palutumistauko). Huom. palkitse Veeti tässä vaiheessa koulutusta aina näillä motivaattoreilla itsestä poispäin eli suoritettavan esteen jälkeen. Esim. heitä lelu tai vie saalis valmiiksi esteen taakse tms. Vasta sen jälkeen, kun tämä onnistuu kolmella esteellä vauhdilla ja innolla siirrytään koulutuksessa seuraavaan vaiheeseen.

Yst. terv. Mika Moilanen

p.s. Veetille terkkuja!

Mette Vainio kirjoitti...

Terve Mika!

Kiitos vinkeistä! Joo tuo ei sanan käyttö on jätetty agi hommista pois jo sillon ihan pikku muksuna kun ekan koiran kanssa kävin ensimmäisen kerran agi kentällä. Sillon sanottiin että ei sana on kokonaan kieletty agi kentällä... =)!
Jonkun verran oon ottanukkin tässä kotipihalla sitä että heitän ensin yhden esteen yli lelun ja toistan aina käskyn "mene". Siitä ollaan jo siirytty kahteen esteeseen ja sekin on menny ihan hyvin just niin että heitän lelun molempien esteiden yli ja toistan käskyn "mene". Ja aina kun menee hyvin niin kauhee riekkuminen sen lelun kanssa ja koiran kanssa.
Tuota en ookkaan tajunu että ittestä pois päin, paitsi just tossa ku oon heittäny esteitten yli sitä lelua, mutta kaikki nannat oon aina antanu kädestä...
Tuota virheisiin puuttumista oon just harjotellu että jos tulee virhe niin jatketaan vaan eteenpäin!
Mutta joo kokeillaan!

Mette