maanantai 29. lokakuuta 2007

Viimeisen kerran Rymättylässä

Viimeinen kerta Rymättylässä. Kokeiltiin hiukan hyppyä ja sitä kapulan (käytetään myös muita esineitä) pitoa. Myös luokse tuloa tehtiin.

Hyppyä tehtiin tällä kertaa niin, että oli ihan tavallinen koiran ruokakuppi. Johon Kaisa näyttävästi laittoi nannaa, kun minä pidin kiinni. Kun Kaisa oli väistänyt minä sanoin hyppy ja päästin samalla irti. Kun Veeti oli syönyt nannansa kupista, minä hyppyytin sen takaisin. Sama juttu toistettiin. Kolmannella kerralla tehtiin niin että Kaisa oli laittavinaan nannaa kuppiin ja kun minä sanoin hyppy, Veeti hyppäsi iloisesti esteen yli ja meni kupille. Sillä aikaa minä menin hypylle ja palkkasin Veetin esteen toiselle puolelle niin että se seisoi. Jätin namilukon Veetin nenään ja kiersin esteen toiselle puolelle Veetin viereen, palkkasin ja vapautin.

Kapulan pidossa oltiin siinä vaiheessa, että Veeti kyllä kosketti sitä kapulaa siihen keskelle, mutta ei ottanut vielä kiinni. Rymättylässä sain Veetin ottamaan kapulasta ihan kiinni. Ensin pienen aikaa harjoiteltiin sitä koskettamista ja sen jälkeen aloin vaatimaan että se koskettaa hampailla. Mitään ei tapahtunut pitkään aikaan ja Veeti alkoi tehdä kaikkea muuta. Päätin kokeilla saalistus menetelmää eli vedin kapulaa maata pitkin ihan niin kuin kaikkia muitakin leluja. Tästä innostuneena Veeti tarttui kapulaan ja vielä oikeaan paikkaan heti ”Jes” ja palkka. Tämän jälkeen kokeilin heti että tajusiko Veeti mistä oli kyse ja pidin kapulaa paikallaan edessäni. Veeti ei tajunu. Toistin leikin vielä pari kertaa tämän jälkeen ja joka kerta testasin että tajusiko Veeti. Parin leikin jälkeen Veeti tajusi mistä oli kyse ja alkoi tarjoamaan kapulasta kiinni ottamista. Tätä leikki hommaa ei kannata tehdä kauan ettei koira yhdistä sitä leikkimiseen, mutta muutaman kerran voi kokeilla alussa jotta koira tajuaa idean.

Tällä kertaa otettiin vauhti luokse tuloja. Eli Kaisa piti kiinni ja minä juoksin lelun kanssa pidemmälle. Huusin luokse tulo käskyn ja puolessa välissä, kun koira oli täydessä vauhdissa aloin kehumaan, käännyin sivuttain koiraan nähden ja heitin lelun koiran meno suuntaan. Kun koira oli mennyt minun ohi juoksin perään leikkimään lelulla. Tämä toistettiin pari kertaa. Veetille täytyy yrittää kehittää lisä vauhtia jostain. Se on kyllä vielä sen verran nuori että se voi tulla iän kanssa ihan itsekseen.

Nyt siis kokeillaan omia siipiä. Ensimmäinen mitä pitäisi alkaa tekemään niin antaa käskyt eri liikkeille ja varsinkin niille jotka alkaa näyttää siltä miltä niitten pitäisi. Sitten aletaan miettiä jatkoa.

Ei kommentteja: