perjantai 12. lokakuuta 2007

Tän viikon harjottelut

Maanantaina olin TSAUn toko ihmisten järjestämässä tapaamisessa. Aiheena oli pienet reeniporukat missä ei ole vetäjiä mutta tää porukka reenailis keskenään ja kaikki neuvois kaikkia -systeemi. Mä sovin yhen tiistai ryhmän kanssa että voisin käydä reenailemassa heijän kanssa mutta ensin hoidan ton Kaisa Hilskan kurssin pois. Ja onhan toi Sjärven porukka kans tossa lähellä.

Keskiviikkona oltiin jälleen Rymättylässä. Tällä kertaa harjoiteltiin luoksepäästävyyttä. Muuten vaan kestävyyttä sivulla istumisessa ja myös paikallaan makuuta pienen häiriön alla. Luoksepäästävyy meni hyvin ja Veeti keskittyi vain nannoihin. Veeti tarjosi todella hyvin kestävyyttä sivulla istumisessa vaikka nanna ei ollutkaan nenässä. Paikallaan makuu ei sujunutkaan ihan niin hyvin, mutta harjoittelulla sekin varmaan onnistuu.
Seuraamista opeteltiin nyt niin että käveltiin pidempi suora ja sen suoran aikana piti imuttaa ja saada koira seuraamaan pari askelta ilman imutusta. Tää onnistui ihan ok, mutta kun piti alkaa heiluttaa käsiä ni johan meni vaikeeks. Käsiä piti heiluttaa viel niin että oikea heiluu ihan kunnolla ja vasen ihan vähän jotta koira tottuu siihen eikä mee sen käden tahtiin. Se oli VAIKEETA. Käännökisäkin harjoiteltiin neliö systeemillä. Eli ensin mentiin neliötän vasemmalle ja ait oikealle. Veeti alkaa selvästi itse työntää sitä peppua taakse päin kun mä oon kääntynyt. Oikealle menossa ei ollut mitään ongelmia.
Sitten oli vuorossa nouto ja hyppy. Noutoa lähettiin opettelee niin että otettiin nouto kapula ja yritettiin saada koira koskemaan sen noutokapulan keskelle eli siihen mistä se ottaa kiinni. Ja tästä aina palkka. Tämä onnistui ihan kohtalaisesti. Muuta ei keretty tekemään sen eteen kun tuli jo meidän vuoro mennä hypylle. Hypyllä kokeiltiin ensin lelun kanssa, mutta Veeti ei tajunut sitä ja vaihdettiin nannaan. Otin Veetin perusasentoon ja otin kaulapannasta kiinni. Kaisa näytti nanna ja laittoi sen hypyn toiselle puolelle väärinpäin olevan ämpärin päälle. Sen jälkeen sanoin hyppy Veetille ja Veetin piti hypätä ja hakea nanna. Ekalla kerralla Veeti ei meinannut vieläkään ymmärtää vaan kiersi hypyn, mutta sen jälkeen se alkoi jo ymmärtämään mistä oli kyse. Joka kerta kun Veeti hyppäsi hakemaan nannaa minä hypytin sen takaisin päin.
Luokse tuloa harjoiteltiin myös ja tällä kertaa kiinnitettiin hakaneula liiviin kiinni. Veeti ei oikein tajunu kun otin käden pois sen hakaneulan vierestä mutta kun käsi oli siinä lähellä niin homma toimi.

KOTILÄKSY: Seuraamista eli se käsi homma ja noita käännöksiä. Noutokapulan kanssa täytyy tehä hommia. Samoin sen paikalla makaamisen kanssa. Ja sit oli myös se luoksetulo.

Torstaina oltiin taas agilityssä ja Tuija koutsina. Tällä kertaa otettiin ensin pari hyppyä peräkkäin. Taas oli sitä että se tulee mun perässä sen toisen hypyn ohi. Sit tehtiin niin että meen molempien hyppyjen taakse ja kutsun sieltä sillai ohjaavassa asennossa. Nää meni hyvin. Sit oli vuorossa hyppy ja putki, mutta tällä kertaa putki oli 90 asteen kulmassa hypystä eli vino ohjaus. Ensin ei mainannut onnistua, mutta kun muutaman kerran otettiin niin sit alkoi lyyti kirjottamaan. Tätä mentiin muutaman kerran. Sen jälkeen otettiin vielä toinen putki perään eli nyt oli hyppy putki putki. Ekoilla kerroilla ei menny putkeen mutta kun Veeti oivalsi niin sitä ei pidätellyt mikään. Harjotukset meni tosi hyvin loppujen lopuksi. Viimeiseksi otettiin vielä niitä hyppyjä mutta nehän sujuu jo. Veetiä ei oikein kiinnostanu leikkiä ja nannat oli kaikkei paras juttu torstaina, joten otettiin reenien jälkeen niin että Anette leikki Raijan kanssa ihan Veetin edessä niin että Veeti oli ratketa liitoksistaan kun Anette sai Raijan irti lelusta mä otin lelun ja aloin leikki Veetin kanssa. Näin tehtiin pari kertaan ja sit lopetettiin. Se meni hyvin ja Veeti oli taas hyvin mukana siin leikissä. Ainiin katottiin me vähän niitä kontakteja, mut ei mitään erikoista.

Siinä ne taas oli


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kas, löysin sun sivut! :)
Kauheeta miten paljon sä treenaat Veeti-parkaa! Hidasta vähän, tai se on hajalla ennen kuin ehtii täyttää vuoden...

Terkkuja koko porukalta!

Miimi & koirat