sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Ping pongia koiralla ja selkeitä visioita

Eilen vietettiin oikein antoisa päivä Vantaalla Vappu Alatalon hyppysemman jatkokurssilla. Fii on tehnyt jonkun verran niitä perushyppysarjoja, mutta ei mitenkään paljon ja se nyt olikin jo etukäteen tiedossa, että sillä ei ole hajuakaan siitä kropastaan.

Fii kolisteli menemään niitä harjoituksia, mitä siellä tehtiin, lähes tulkoon raamit kaulassa, mutta ei se mitään... Pääasia että meillä oli hauskaa ja sitä Fiillä varmasti oli, sillä se olisi varmaan vetänyt auton mukanaan halliin, kun lähdettiin ovea kohti, sen verran kovin se veti remmissä.
Hyppytekniikan harjoitteleminen avartui minulle entistä enemmän tämän kurssin myötä ja nyt sain selvän suunnan Fiin hyppytekniikan harjoittelemiseen.
Saimme kotitehtäväksi pelata ping pongia ja kun ping pong alkaa sujumaan niin voimme alkaa harjoittelemaan etäisyyttä perussarjalla. Ohessa meidän täytyy harjoitella PALJON koordinaatiota ja kropan hallintaa.
Ping pongilla tarkoitetaan sitä, että Fii yritetään saada rentoutumaan hyppysarjoille ja tämä onnistuu niin että apuohjaajan kanssa kutsutaan Fiitä edes takaisin sarjalla (mikä voi olla perussarja tai kasvavasarja) ja näin ollen kun sarjaan ei yhdistetä mitään istumisia tai paikallaanoloja vaan se saa mennä sarjalla vapaasti edes takaisin ja saa aina palkan molemmista päistä. Mietin, että en varmaan voi tehdä näitä vielä ulkona, joten meidän ohjatut treenit menevät varmaankin tämän tekemisessä ja lisäksi tarvitsen tähän sen apuohjaajan joten luotan Even apuun siis tässä toistaiseksi. Ajattelin myös, että pitäisi varmaan kuvata nämä hyppysessiot ja katsoa oikein videolta, että miten se alkaa muuttumaan ja kehittymään. Itse ainakin huomasin, että kun ei ole harjaantunutta silmää moiselle, on todella vaikea erottaa eri koirien hypyissä mitään eroa jollei jonkun hyppäämisessä ole jotain todella omituista tai muuten erottuvaa. Videolta sen varmaan näkisi parhaiten. Seuraavaksi täytyy yrittää puhua joku kaveri ympäri luovuttamaan minulle videokamera... Vapaaehtoisia? Mullahan on kyllä kamera jolla voi myös kuvata, mutta kun se ei ole sitä varten tehty niin se on vähän huono siinä hommassa.

Perjantain illalla otin yhteyttä agilityn kontakti (tai ylipäätäs agilityn) guruun Anetteen ja pyysin josko hän voisi konsultoida minua noissa kontaktien opettamisessa Fiille, kun itse olen ollut vähän hukassa sen suhteen. Heti puhelun alussa Anette ilmoitti, että hänellä on selkeä visio siitä kuinka ne pitäisi Fiille opettaa, joten jään innolla odottamaan ensimmäistä tapaamistamme.

Tänään oli muuten meikäläisen ihka ensimmäiset oikeat nimpparit!

Tässä oli varmaan ne tärkeimmät kuulumiset tällä kertaa.

Ei kommentteja: