perjantai 19. maaliskuuta 2010

Toivossa on hyvä elää!

Eilen oltiin taas koirien kanssa Liedon suunnassa treenailemassa. Tai siis Fii oli treenaamassa ja Veeti vaan liuku mukana.

Tehtiin Fiin kanssa nyt sitten niitä hyppytekniikka juttuja ja videoitakin löytyy, kiitos Enskan omistajan Anun! En kuitenkaan aio niitä mihinkään näkyville laittaa kun ne on edelleen liian isoja kooltaan.
Eli ping pongia neljän esteen perussarjalla. Koska Agimetin esteillä pienin korkeus on 25cm niin oli rimat vinossa niin, että toinen pää maassa ja toinen lusikalla.
Ensimmäisellä kerralla Fii oli ehkä hiukan jännittyneempi kuin toisella kerralla, mutta minusta näytti, että toisella kerralla se alkoi jo laskemaan päätä hiukan siihen suuntaan mitä sen kuuluisi olla hypättäessä. Hyvä niin! Muuta en vielä osaa sanoa, koska opettelen tässä samalla tulkitsemaan näitä hyppyjuttuja ja harjoituksia, joten analyysit ovat varmasti varsin vähäiset näin alkuun. Toivon, että kun minulle on kertynyt jo muutama kymmen noita hyppytekniikka videoita, niin voin katsella ensimmäistä ja viimeistä videota ja huomata ilokseni sen suuren edistyksen mitä olemme saaneet aikaan. Toivossa on hyvä elää!
Tällä viikolla on noi kropan kontrolli harjoitukset vähän jääneet, mutta olen aina ruokaa antaessani vaatinut siltä kunnon istumista eli takajalat sielä pepun alla eikä sivuilla harottamassa ja toivon, että tuo koira huomaa kuinka paljon helpompaa on lähteä kovaa liikkeelle kun saa kohdistettua niihin taka koipiin enemmän voimaa ja ne pitää, kun että ne taka jalat harottaa sieltä pepun alta miten sattuu ja kun lähtee liikkeelle, ne sutii vaan tyhjää... Kuten sanoin: toivossa on hyvä elää!

Treenien lopuksi menimme Fiin ja Enskan kanssa läheiselle tien pätkälle (jossa ei siis kulje autoja ollenkaan) ja päästimme nämä kaksi tonttua juoksemaan keskenään. Jonkun aikaa siinä seisottuamme, jäimme miettimään, että kuinkahan kauan nämä kaksi jaksaisi juosta sitä tietä edes takaisin toisiaan jahdaten (ja HUOM! tie ei ollut aurattu). Pyydystettyämme koiramme vauhdista lähdimme kohti autoja ja kohti kotia joskin ajokeli oli mitä surkein eikä tehnyt kotimatkasta yhtää helpompaa...
Lainatakseni vielä aussie ihmistä Sari Kariluotoa: "Aussie on ihan päätön koira" XD

No mutta tässä oli varmaan taas tärkeimmät tällä kertaa.

1 kommentti:

Anu&Enska kirjoitti...

Mental dog, mental owner... :D