maanantai 6. toukokuuta 2013

Enskan aksat

Sunnuntaina Ension kanssa Aneten valkussa päästiin tekemään 1-luokan rataa, mikä olikin sitten varsinainen juoksu rata.

Rata muuten meni hyvin, mutta kontakteilla Enska on aika hidas, ollut oikeestaan aina. Yleensähän käskytän Enskaa pitkin kontaktia, joten nyt kokeiltiin olla hiljaa. Ja se toimi! Anette selitti tämän sillä, että kun koira menee kontaktille ja mä koko ajan huutelen sille jotain, se joutuu kuuntelemaan onko se kehu, vapautus vai kontakti käsky. Ja koska Enska osaa mennä kontaktille itse niin käskytys on turhaa. Muutaman kerran kokeiltiin tätä ja Enska oli paljon nopeempi ja jäi paremmin kontaktille kuin sillon kun huutelen sille. Eli tästä lähin minä yritän olla hiljaa ja ainoot käskyt on 'kiipee' tai 'ylös' ennen kontaktia ja kontaktin lopussa vapautus käsky.

Kontakti asiaa pitää muutenkin miettiä. Ruun kontaktit pitäisi miettiä valmiiksi ja aloittaakin jossain vaiheessa. Dawn Weaverin systeemi vaikuttaa ainakin muiden suusta hyvältä - siinä kun on käytössä sekä pysäytys että juoksukontaktit. Noh, tätä täytyy vielä pohtia.

Pujottelussa tuli jälleen vähän ongelmia ja täytyykin nyt sitten niitä vähän harjoitella ennen seuraavia kisoja, mitkä taitaakin sitten olla 19.5. Vihdissä. Tärkeintä olis kuitenkin se fiilis!

Ei kommentteja: