maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kipinääkö?

Sunnuntaina mentiin Ruun kanssa paimennuspäivään Hilskan Kaisalle jossa päästiin kolme kertaa lampaille. Paljon sitä oppi taas uutta oman koiran kanssa ja varmaan ihan yhtä paljon muita seuraamalla.

Eka kerta lampailla: Ensimmäisellä kerralla oltiin vähän pienemmässä aitauksessa ja mukana oli myös apukoira Haily (auskel). Ei Ruu oikein muuten niistä lampaista välittäny, mutta kun hänen uus idoli Haily teki aika hienoja mooveja lampailla niin niitä välillä vähän matkittiin ja tehtiin välillä ihan hienojakin kiertoja lampaiden taakse. Kerran Ruu innostui niin kovin Hailysta että meni liian lähelle ja kun Haily on töissä niin Haily on töissä ja anto Ruulle vähän köniin, mutta eipä tuo paljon haitannut.

Toinen kerta lampailla: Toisella keralla tehtiin pieniä tehtäviä lampaiden kanssa, kuten että lampaat piti viedä merkattuun neliöön ja pitää ne siellä 15 sekunttia ja sitten ne piti paimentaa hyppäämään matala este. Tämäkin meni ihan jees. Yhdessä Ruun kanssa niitä lampaita siinä paimennettiin ja ihan tehtävän lopussa Ruu alkoi vähän jo kyttäämään lampaita. Kaisakin sanoi, että nyt lähti rokki käyntiin... :)

Kolmas kerta lampailla: Tällä kertaa tehtiin tehtävä rata lampaiden kanssa jossa ensin mentiin portin läpi, sitten kierettiin tolppa ja kuljettiin merkatun neliön läpi. Tämän jälkeen suunnattiin hypylle ja sen jälkeen lampaat piti tuoda takaisin neliöön ja pitää ne siinä sen 15 sekunttia. Kyllä me tämäkin jotenkin handlattiin, mutta tässä ei enää näkynyt sellaista pientä kipinää, mitä kahdella ensimmäisellä kerralla näkyi.

Ehkä se sieltä vielä ja olinkin jo Somerolle yhteydessä, josko toukokuussa päästäisiin sinne ihmettelemään lampaksia. Kesäkuussa sitten mennäänkin Jonnan ja Anjan hellään huomaan. :D

Niin ja pääsihän pappakoira Veetikin pikaisesti haistelemaan lampaita kun tuli yllättävä tauko ja Veeti nyt sattui olemaan paikalla. Eipä se niistä ollut sen kiinnostuneempi kuin ennenkään. Yksi lampaista tuli jopa haistelee, et hei ooksä yksi meistä... :D Suuri Paimen! XD

Muistakaa pitää kipinää yllä! :)

Ei kommentteja: