lauantai 11. elokuuta 2007

Ensimmäinen jälki ja vähän muutakin

Viime lauantaina tein Veetille ensimmäisen, pari metrisen jäljen. Se meni oikein hyvin! Ensin Veeti oli sillai et en varmaan oo tulossa sun kanssa sinne mettään, mut sitten ku päästiin siihen alku nanna kasalle ni johan rupes lyyti kirjottamaan.
Tein jäljen sammaleelle (en tiiä oliko sopiva alusta alottavalle koiralle) ja talloin ensin tasajalkaa pienen alueen alku nanna kasalle sitten lähdin siitä tekemään jälkeä niin että ainakun otin askeleen eteen päin, askeleen ottaneen jalan kantapää jäi paikalla olleen jalan varpaiden kohdalle ja siihen väliin aina nanna.
Hyvin Veeti haisteli siinä kun jälkeä mentiin eteenpäin mutta varmaan se niitä nannoja ennemmin haki kun jälkeä. Veeti eteni tosi rauhallisesti! Ei tarvinu ku kerran hiukan pidättää että kerkee syömään kaikki nannat, mut muuten meni tosi hienosti ja loppu palkkakin (ruoka) löyty sieltä loppujen lopuksi. Ensin ei meinattu mennä mettään ja nyt ei meinattu tulla pois. Tätä nyt jatketaan jonkun aikaa ja aletaan hiukan pidentää sitä jälkeä.

Torstaina oltiin sitten agiliyt reeneissä ja sielläkin meni tosi kivasti. Veeti innostu jonkun verran leikkimään ja kaikki harjotukset meni tosi mukavasti.
Eka harjoitus oli sellanen että oli kolme hyppyä vierekkäin ja me mentiin sellasta serpenttiiniä niissä eli ensin eka hyppy sitten toinen hyppy toiselta puolelta ja sit kolmas hyppy toiselta puolelta. Me mentiin molemmat niistä hypyistä eli itte juoksin aina hypyn läpi ja pidin huolen että Veeti seuraa. Rimat oli edelleen ihan matalalla jo ihan ton Veetin lantion takia. Tätä mentiin muutaman kerran.
Sitten mentiin muutaman kerran putkea ilman mitään veturia. Sekin meni ihan okei.
Viimeinen harjoitus oli sellanen että oli kolme hyppyä peräkkäin. Ensin menin kutsumaan Veetiä ensimmäisen hypyn taakse niin että mulla oli kuitenkin selkä Veetiin päin eli ihan kuin ohjaisin täysin oppinutta agikoiraa. Tämä meni ihan ok. Sitten menin kahden hypyn taakse ja taas sama homma. Tämäkin meni vallan mainiosti. Tämä otettiin toiseenkin kertaan. Sekin meni ok. Viimeiseksi menin kolmannen hypyn taakse ja jälleen sama juttu ja tosi hienosti meni. Tätäkin otettiin muutaman kerran ja kaikki onnistui.
Tämän jälkeen teimme niin että hypyistä käännettiin kaikki oikean puoleiset siivekkeet 90 asteen kulmaan hyppyyn nähden. Tämän jälkeen ohjasin Veetin kaikille hypyille niin että minulla oli nannaa vasemmassa kädessä ja nanna magneettina ohjasin Veetin aina siivekkeen toiselle puolelle hyppäämään riman. Tämäkin onnistui tosi hyvin vaikka minä ja Tuija ei kumpikaan uskottu että se onnistuis.

Nämä muutamat onnistuneet reenit on taas antanu lisää puhtia kun jo tossa kerkesin masentumaan ja ajattelemaan että ei musta oo koiran kouluttajaksi tai ylipäätäs koiran pitäjäksi.

No sitten muita asioita. Meillä alkaa pikku hiljaa tuo vinttikin valmistumaan vielä puuttu joitakin sellaisia asioita ettei sinne voida vielä muuttaa ja vessa puuttu kokonaan, mutta sillä ei nyt vielä ole mikään hirvittävä kiirre. Sitä tehään siinä sitten pikku hiljaa kun muut paikat on kunnossa. Rappusetkin tuli jokin aika sitten ja tässä niistä kuva.Myös ilmalämpöpumppu on asennettu tuonne vasempaan ylä kulmaan mutta se ei tuossa kuvassa näy.

Minä taas oon saanu pitkä aikaisen projektini valmiiksi (niin onhan tässä vielä noin puoli kuukautta kesää jäljellä =)) ja tässä kuva siitä.Tälläistä tällä kertaa!


Ei kommentteja: